Zvěřinový hřbet na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 19 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 301 mg
- Draslík 810.3 mg
- Vláknina 16876.5 mg
- Vitamín A 16876.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem. Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou a bílky se solí rozšleháme, ale ne na tuhý sníh. Koření čtyř barev vysypeme do mělké nádoby.
-
2
Rozšlehanými bílky potřeme maso a celé je důkladně obalíme v připraveném koření.
-
3
Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu, maso položíme do středu a z každé strany opékáme přibližně 40 minut.
-
4
Maso otáčíme opatrně, aby na něm zůstalo co nejvíce koření.
-
5
Upečené sundáme z grilu, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře.