Kachna pečená s hrachem a kroupami
Suroviny
- 120 g Cibule
- 900 g Kachna mražená
- 180 g Okurky nakládané
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 4 g Kmín celý
- 3 g Majoránka
- 10 g Paprika mletá sladká
- 25 g Husí sádlo
- 300 g Hrách
- 300 g Kroupy malé
- 40 ml Olej rostlinný
- 5 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1030 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 66 g
- Sodík 1335 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 4.2 mg
- Draslík 117.9 mg
- Vláknina 13629.7 mg
- Vitamín A 13629.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočený hrách uvaříme doměkka a scedíme. Kroupy propláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut.
-
2
Rozmraženou kachnu naporcujeme, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku a za občasného podlévání pečeme dozlatova.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, orestujeme, přidáme hrách, kroupy, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, majoránku, husí sádlo a chvíli podusíme. Upečené porce kachny v pekáči obložíme směsí hrachu a krup, pokapeme trochou vody a dáme zapéct. Zapékáme 15 minut.
-
4
Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.