Pikantní králičí maso se žampiony a mandlemi
Suroviny
- 600 g Králičí maso
- 150 g Žampiony čerstvé
- 30 g Mandle plátky
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 6 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 762 mg
- Vláknina 3371.8 mg
- Vitamín A 3371.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, vykostěné a omyté králičí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
-
2
Ve velké pánvi nebo ve woku na rozehřátém oleji nudličky masa osmažíme, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, kari koření a krátce osmahneme. Podlijeme vývarem a přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, nasekané feferonky a vše chvíli podusíme.
-
3
Potom vmícháme kečup, plátky mandlí nasekané na nudličky a ochutíme sójovou omáčkou, případně solí. Pokrm jen prohřejeme.