Rajčatová omáčka s kapary, olivami a ančovičkami
Suroviny
- 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 45 g Olivy černé
- 3 ks Ančovičky konzervované
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli paprička
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1863 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 28.7 mg
- Draslík 618.9 mg
- Vláknina 5646 mg
- Vitamín A 5646 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku nakrájíme najemno a společně s prolisovaným česnekem a rozdrcenými chilli papričkami za stálého míchání orestujeme.
-
2
Přidáme drcená konzervovaná rajčata, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 5min podusíme.
-
3
Přidáme kapary, tenké plátky ančoviček a olivy a dalších 5min na mírném ohni mícháme. Ochutíme pepřem.