Topinka sýrová
Suroviny
- 350 g Sýr Čedar
- 125 g Gouda
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Hořčice
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 44 g
- Sodík 898 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 337.5 mg
- Draslík 171.6 mg
- Vláknina 220.3 mg
- Vitamín A 220.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýry nastrouháme a dáme do pánve, přidáme hořčici, mléko, worcestr a zamícháme.
-
2
Rozpustíme sýr, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
-
3
Chlebové plátky opečeme nasucho na grilu a rozetřeme na ně připravenou směs, dáme na gril a grilujeme, dokud krém nezhnědne.
-
4
Připravíme si ztracená vejce - přivedeme v hrnci k varu vodu, rozvíříme ji a rozklepneme vejce do středu víru. Poté vaříme 4 minuty, dokud neztuhne.
-
5
Vejce překlopíme na topinky a podáváme.