Jižní vaječné kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Feferony
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.25 l Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 273.5 mg
  • Draslík 235.4 mg
  • Vláknina 9808 mg
  • Vitamín A 9808 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 282.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme a společně s utřeným česnekem krátce osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme zázvor a nasekané feferony, přisypeme mouku, koření a osolíme.

  • 2

    Poté vlijeme mléko a rozvařený kokos a na mírném ohni dusíme cca 15 minut. Nakonec vložíme oloupaná a rozpůlená vejce, dochutíme šťávou vymačknanou z citronů a krátce dodusíme.

Komentáře k receptu