Nakládaný hermelín

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 720 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 20 g Koření mexické
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Paprika červená
  • 8 ks Chilli paprička zelená
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Olej olivový
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1213 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 43.2 mg
  • Draslík 104.2 mg
  • Vláknina 2105 mg
  • Vitamín A 2105 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, česnek oloupeme a prolisujeme do misky, kam přidáme olej, sůl, pepř a vše promícháme. Hermelíny rozřízneme na 2 kolečka a potřeme každé kolečko česnekovou směsi. Na jednu půlku sýra položíme kolečko cibule, plátek papriky, posypeme kořením, přikryjeme druhou půlkou.

  • 2

    Naplněné hermelíny naskládáme do uzavírací nádoby, kolík máme hermelínu, takový počet dáme do nádoby kulatých feferonek. Celé je zalijeme olejem, nádobu uzavřeme a necháme odležet, aby hermelíny změkly.

Komentáře k receptu