Červené zelí na sladkokyselý způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 5 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 418.5 mg
- Vláknina 7790 mg
- Vitamín A 7790 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Najemno nakrouháme hlávku červeného zelí. Pomeranč omyjeme, vymačkáme z něho šťávu a kůru nasekáme na drobné kousky. Chilli papričku včetně semínek nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Smícháme vinný ocet, olivový olej, chilli papričku, vodu z pomerančových květů, cukr, pomerančovou šťávu a kůru. Směs dáme do malého rendlíku povařit na mírném ohni asi 5 minut. Asi 2 lžíce směsi odebereme a uschováme pro další využití.
-
3
Nakrouhané zelí dáme do zapékací mísy, zalijeme povařenou směsí, přiklopíme a dáme péci do trouby předehřáté na 160°C. Pečeme asi 3 hodiny, přičemž zelí čas od času kontrolujeme, případně podléváme uschovanou směsí.