Červené zelí na sladkokyselý způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Voda z pomerančových květů
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 418.5 mg
  • Vláknina 7790 mg
  • Vitamín A 7790 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Najemno nakrouháme hlávku červeného zelí. Pomeranč omyjeme, vymačkáme z něho šťávu a kůru nasekáme na drobné kousky. Chilli papričku včetně semínek nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Smícháme vinný ocet, olivový olej, chilli papričku, vodu z pomerančových květů, cukr, pomerančovou šťávu a kůru. Směs dáme do malého rendlíku povařit na mírném ohni asi 5 minut. Asi 2 lžíce směsi odebereme a uschováme pro další využití.

  • 3

    Nakrouhané zelí dáme do zapékací mísy, zalijeme povařenou směsí, přiklopíme a dáme péci do trouby předehřáté na 160°C. Pečeme asi 3 hodiny, přičemž zelí čas od času kontrolujeme, případně podléváme uschovanou směsí.

Komentáře k receptu