Pikantní dušená kachna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1263 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 65.8 mg
  • Vláknina 998.9 mg
  • Vitamín A 998.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu rozmrazíme, očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme se solí a spolu se vším kořením rozmícháme v octě. Směsí důkladně potřeme maso a necháme marinovat min. 3 hodiny.

  • 2

    Poté zprudka orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Podlijeme, přidáme nadrobno nasekanou papriku, zakryjeme a dusíme na mírném ohni doměkka.

  • 3

    Nakonec šťávu ochutíme cukrem, porce kachny upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu