Rýže dušená na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 2 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 43.6 mg
- Vláknina 1258.3 mg
- Vitamín A 1258.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu na rozpálený olej vsypeme propláchnutou rýži, podle chuti opepříme a zprudka orestujeme. Přilijeme tolik osolené vody, aby hladina sahala 3cm nad rýži. Nakonec přidáme oloupanou cibuli, do které jsme zapíchli hřebíčky.
-
2
Rýži dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby se odpařila všechna voda.
-
3
Kastrol vyjmeme z trouby a rýži necháme dojít pod pokličkou ještě několik minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody.
-
4
Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa.