Kuřecí špíz na grilu v marinádě
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 10 g Koření grilovací
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 dl Olej dýňový
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 36 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 387.4 mg
- Vláknina 197.7 mg
- Vitamín A 197.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, dáme do misky, vlijeme olej, sójovou omáčku, med a metličkou na šlehání prošleháme. Přisypeme koření, vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče, vymačkanou šťávu ze 2 ks limetky, pepř, vše dobře promícháme.
-
2
Kuřecí prsa umyjeme, sundáme kůži, nakrájíme na kostky a namočíme je do připravené marinády. Misku přikryjeme a odložíme do ledničky marinovat na 120 minut.
-
3
Špejle potřeme olejem a na ně napichujeme marinované maso. Gril zahřejeme na střední teplotu a špízy za občasného otáčení pečeme 10 minut.