Dušené kuře musallam
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
- 150 g Máslo čerstvé
- 1200 g Kuře
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Kardamom
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Mák mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 6 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 53 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 185.4 mg
- Draslík 599.3 mg
- Vláknina 3264.8 mg
- Vitamín A 3264.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme. Utřeme česnek s mákem, vším kořením a trochou vývaru. Touto pastou potřeme maso zevnitř i zvenku a ochutíme solí. Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Poté ji vyjmeme a do tuku vložíme kuře.
-
2
Smažíme a průběžně obracíme. Zalijeme rozšlehaným jogurtem smíchaným s restovanou cibulkou. Zakryté chvíli podusíme, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě dopečeme doměkka.