Kuřecí císařské řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 100 g Strouhanka
  • 250 g Kuřecí stehna
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 214.5 mg
  • Draslík 462.2 mg
  • Vláknina 1917.5 mg
  • Vitamín A 1917.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna a prsa vykostíme a zlehka naklepeme. Česnek utřeme, smícháme s kořením a solí a vzniklou pastou potřeme maso po obou stranách. Necháme v lednici odpočinout do druhého dne.

  • 2

    Poté rozšleháme vejce, namočíme do nich maso, obalíme ve strouhance a z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu