Kapří guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1202 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 2078.2 mg
- Vláknina 12755 mg
- Vitamín A 12755 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.6 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra vyvrhneme, očistíme, omyjeme, odřízneme hlavu, opatrně vyjmeme páteř, maso nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, papriky bez jádřinců na nudličky, cibuli nadrobno.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme brambory, krátce orestujeme, posypeme mletou paprikou, kmínem, promícháme, přidáme rybí maso, rajčatový protlak, papriky, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Zahustíme jíškou, povaříme ještě tři minuty a odstavíme.
-
3
Kapří guláš servírujeme v hlubokých talířích a jednotlivé porce posypeme posekanou cibulovou natí.