Kapří guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Paprika červená
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín celý
  • 100 g Cibule
  • 30 g Cibule - nať
  • 20 g Jíška hotová tmavá
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 700 ml Vývar rybí
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 2 kg Kapr obecný
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1202 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 2078.2 mg
  • Vláknina 12755 mg
  • Vitamín A 12755 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.6 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra vyvrhneme, očistíme, omyjeme, odřízneme hlavu, opatrně vyjmeme páteř, maso nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, papriky bez jádřinců na nudličky, cibuli nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme brambory, krátce orestujeme, posypeme mletou paprikou, kmínem, promícháme, přidáme rybí maso, rajčatový protlak, papriky, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Zahustíme jíškou, povaříme ještě tři minuty a odstavíme.

  • 3

    Kapří guláš servírujeme v hlubokých talířích a jednotlivé porce posypeme posekanou cibulovou natí.

Komentáře k receptu