Nádivka velikonoční
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1306 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 100 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 269.3 mg
- Draslík 1181.3 mg
- Vláknina 12255 mg
- Vitamín A 12255 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 7.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 109.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do misky. Vejce rozklepneme a bílky oddělíme. Žloutky osolíme, opepříme a dobře vyšleháme, přilijeme mléko, zamícháme a vylijeme na rohlíky v misce, promícháme.
-
2
Uzené maso nakrájíme na kostky a přidáme je do misky k rohlíkům. Scezené a na plátky nakrájené houby, na kolečka nakrájený česnek přidáme k rohlíkům, slaninu nakrájíme na kostky, na pánvi ji osmažíme dozlatova, polijeme nakrájené uzené. Kopřivy, petržel kudrnku opereme, nasekáme a také přidáme do misky k ostatním surovinám. Vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a směs přeložíme na olejem vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do trouby a pečeme 50 minut.
-
3
Upečenou nádivku vyndáme, necháme vychladnout a krájíme na středně velké čtverce. Naskládáme na talíř a nabízíme.