Kořeněné kuře v tandooru
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 3 kávová lžička Kmín celý
- 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 3 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 1.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Garam masala
- 3 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1.5 kávová lžička Skořice celá
- 6 kávová lžička Koriandr celý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Citrony
- 1 ks Kuře
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 50 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 221.3 mg
- Draslík 986.8 mg
- Vláknina 8033.8 mg
- Vitamín A 8033.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, stáhneme kůži a maso propícháme vidličkou. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s rozšlehaným jogurtem i ostatními přísadami, kromě másla a horkého koření. Touto směsí důkladně potřeme maso, poté ho necháme v lednici několik hodin marinovat.
-
2
Následně maso napícháme na rožeň a vložíme do tandooru na dřevěné uhlí nebo grilujeme a současně potíráme rozpuštěným máslem. Hotové kuře dochutíme citronovou šťávou a posypeme horkým kořením.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.