Kuřecí párské kari
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 1200 g Kuře
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 4 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 6 ks Ořechy Kešu
- 5 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 5 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mák mletý
- 6 polévková lžíce Kokosové mléko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1193 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 92 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 170 mg
- Draslík 1294.5 mg
- Vláknina 17598.3 mg
- Vitamín A 17598.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feferony a ořechy rozemeleme, smícháme s mletým mákem, kmínem a kari kořením. Kuře očistíme, naporcujeme a potřeme připravenou pastou.
-
2
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a na rozpáleném másle osmahneme společně se zázvorem a ostatním kořením. Vložíme osolené maso, podlijeme a podusíme. Poté necháme dopéci v rozehřáté troubě doměkka. Téměř hotové podlijeme kokosovým mlékem a dochutíme citronovou šťávou.