Lutenice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Paprika mletá pálivá
  • 50 g Kečup
  • 150 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 3 ml Omáčka pikantní worcesterová
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1285 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 400.7 mg
  • Vláknina 6125.8 mg
  • Vitamín A 6125.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozšťoucháme a vložíme do mísy. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, sladkou a pálivou mletou papriku, prolisovaný česnek, přidáme kečup, žloutek, olej, zakápneme worcesterem, všechno spolu důkladně promícháme, až vznikne tužší těsto.

  • 2

    Naplníme formičky na košíčky a vyklopíme na talíř. Lutenici používáme jako pikantní přílohu k smaženým pokrmům.

Komentáře k receptu