Kuřecí kari po drávidsku
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 hrnek Mléko kokosové
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1332 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 107 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 318.8 mg
- Draslík 1340.8 mg
- Vláknina 2013.4 mg
- Vitamín A 2013.4 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře vykostíme a naporcujeme, nebo nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme a společně s kořením a pokrájenými feferonkami orestujeme na rozpáleném oleji.
-
2
Poté přidáme maso. Podlijeme kokosovým mlékem, ochutíme solí a dusíme doměkka. Dle potřeby mezitím přidáme trochu vody.