Osvěžující okurkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 71 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 0 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 234 mg
- Vláknina 625 mg
- Vitamín A 625 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátovou okurku nakrájíme na plátky, které upravíme na servírovací míse.
-
2
V misce smícháme cukr, sůl, rýžový vinný ocet a horkou vodou přelijeme. Mícháme, až se cukr rozpustí. Poté necháme vychladnout. Okurkové plátky přelijeme zálivkou.
-
3
Na tenké plátky nakrájíme šalotku a posypeme okurkový salát.
-
4
Salát dáme vychladit a poté podáváme.