Ledvinkové kořeněné kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Jogurt bílý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Vepřové ledvinky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 1457.4 mg
  • Draslík 1580.3 mg
  • Vláknina 6905.4 mg
  • Vitamín A 6905.4 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky očistíme a rozkrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, všechno koření, osolíme a nakonec vložíme maso.

  • 2

    Zahříváme, po chvíli podlijeme jogurtem a na mírném ohni dusíme do měkka.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu