Vepřové maso na luštěninách a zelenině
Suroviny
- 100 g Čočka jedlá
- 150 g Máslo čerstvé
- 600 g Vepřové maso libové
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Dýně
- 100 g Hrách
- 50 g Cizrna
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 1 ks Pórek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Máta
- 1 špetka Sůl
- 6 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Potočnice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 48 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 121.2 mg
- Draslík 860.3 mg
- Vláknina 22515.1 mg
- Vitamín A 22515.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3074.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, na části másla udusíme do měkka. Zeleninu pokrájíme nadrobno, smícháme s kořením, luštěninami, máslem a solí. Vložíme do kastrolu, podlejeme, dusíme.
-
2
Když je zelenina měkká, propasírujeme ji přes cedník nebo rozmixujeme. Přidáme maso a zahříváme na mírném ohni, dochutíme citronovou šťávou.