Vepřový cibuláč s vejci
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 500 g Vepřové maso libové
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Cibule
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 57 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 492.8 mg
- Draslík 827.2 mg
- Vláknina 12708.2 mg
- Vitamín A 12708.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3202.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na nudličky. Třetinu cibule nakrájíme a na rozpáleném másle orestujeme.
-
2
Ostatní cibuli pokrájíme na kolečka, přidáme k osmažené cibulce, vmícháme maso, koření a osolíme. Dusíme, mezitím průběžně podléváme. Když je maso téměř měkké, přilijeme ocet, přidáme utřený česnek a dodusíme. Na povrch rozklepneme vejce, ochutíme solí a pod pokličkou necháme srazit.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.