Vepřový cibuláč s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Cibule
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 492.8 mg
  • Draslík 827.2 mg
  • Vláknina 12708.2 mg
  • Vitamín A 12708.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3202.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na nudličky. Třetinu cibule nakrájíme a na rozpáleném másle orestujeme.

  • 2

    Ostatní cibuli pokrájíme na kolečka, přidáme k osmažené cibulce, vmícháme maso, koření a osolíme. Dusíme, mezitím průběžně podléváme. Když je maso téměř měkké, přilijeme ocet, přidáme utřený česnek a dodusíme. Na povrch rozklepneme vejce, ochutíme solí a pod pokličkou necháme srazit.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu