Bylinková placka
Suroviny
- 450 g Brambory vařené
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 9 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 297.5 mg
- Vláknina 3905.3 mg
- Vitamín A 3905.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané čerstvé bylinky, špetku muškátu, vejce, mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, rozprostřeme bramborovou směs a osmažíme na spodní straně dozlatova. Pánev přikryjeme plechem, placku ne něj vyklopíme a sesuneme ji zpátky do pánve. Osmažíme dozlatova i z druhé strany.
-
3
Placku ještě 15 minut dopékáme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům.