Hrnec s fazolemi a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Houby sušené
  • 225 g Houby čerstvé
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 225 g Fazole
  • 225 g Fazole červené sterilované
  • 225 g Fazolové lusky zelené
  • 600 ml Voda pitná
  • 300 ml Víno červené
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Brambory
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Tymián sušený
  • 0.5 polévková lžíce Šalvěj sušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 1068 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 1779.4 mg
  • Vláknina 25570 mg
  • Vitamín A 25570 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve přelijeme sušené houby 600 ml vařící vody. Necháme 20 minut máčet.

  • 2

    Očistíme, případně oloupeme a nakrájíme čerstvé houby, mrkev, bramboru a fazolové lusky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou zeleninu, brambory, čerstvé houby a restujeme 3-4 minuty. Přidáme sušené houby včetně vody, utřený česnek, tymián a šalvěj, osolíme a opepříme. Přilijeme červené víno a vývar. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme bez pokličky asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

  • 3

    Přidáme fazole, zamícháme a vaříme dalších 10 minut.

  • 4

    Z konzervovaných fazolí slijeme vodu, propláchneme je a přidáme do hrnce. Vaříme další 3 minuty.

Komentáře k receptu