Domácí zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 ks Karotka
  • 1.5 dl Majonéza
  • 1.5 dl Jogurt krémový bílý natur
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1139.2 mg
  • Vláknina 30525.2 mg
  • Vitamín A 30525.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 201.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme jogurt, majonézu, sůl, pepř a tabasco. Zálivku necháme vychladit.

  • 2

    Zelí překrojíme na půlky a ty pak ještě na čtvrtiny. Odstraníme tvrdý košťál a listy pokrájíme, opláchneme a osušíme.

  • 3

    Oloupeme a rozsekáme karotky. Papriku zbavíme jadérek a rozkrojíme ji na čtvrtiny, dužinu nakrájíme na tenké proužky.

  • 4

    Ve velké míse smícháme všechnu zeleninu a promícháme ji. Přelijeme zálivkou a promícháme, aby se zelenina obalila.

  • 5

    Dáme chladit do lednice a poté podáváme.

Komentáře k receptu