Brynzové tyčinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 28 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 69.3 mg
- Draslík 246.3 mg
- Vláknina 3615.2 mg
- Vitamín A 3615.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál přesejeme mouku, posypeme kypřicím práškem, uprostřed uděláme důlek, do něho rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 150 g másla, pomleté škvarky, brynzu, nastrouhaný sýr, sezamové semínka. Vlijeme mléko a rukama vypracujeme vláčné těsto, které válečkem rozválíme, vykrajujeme tyčinky o průměru 1 cm v délce přibližně 8 cm. Skládáme je na máslem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem, hrubou solí, vložíme do předehřáté trouby a kde je pečeme do zlatohnědé barvy přibližně 20 minut.
-
2
Pozorně hlídejte průběh pečení, každá trouba peče trochu jinak.