Skopový kebab vcelku
Suroviny
- 1.71 g Máslo čerstvé
- 70 g Mouka čočková
- 500 g Skopové maso mleté
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 1 kávová lžička Máta
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 23 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 62.1 mg
- Draslík 517.9 mg
- Vláknina 17196.1 mg
- Vitamín A 17196.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočkovou mouku mírně opražíme na suché teflonové pánvi. Cibuli, česnek a feferony nasekáme na drobno. Všechny suroviny kromě másla důkladně promícháme s masem.
-
2
Směs dáme do máslem vymazaného kastrolu, zakryjeme pokličkou a v rozehřáté troubě dusíme cca 60 minut. Poté pokličku sejmeme a ještě chvíli dopečeme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.