Skopový kebab vcelku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.71 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka čočková
  • 500 g Skopové maso mleté
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Máta
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 62.1 mg
  • Draslík 517.9 mg
  • Vláknina 17196.1 mg
  • Vitamín A 17196.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočkovou mouku mírně opražíme na suché teflonové pánvi. Cibuli, česnek a feferony nasekáme na drobno. Všechny suroviny kromě másla důkladně promícháme s masem.

  • 2

    Směs dáme do máslem vymazaného kastrolu, zakryjeme pokličkou a v rozehřáté troubě dusíme cca 60 minut. Poté pokličku sejmeme a ještě chvíli dopečeme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu