Muslimský skopový kebab
Suroviny
- 80 g Mandle
- 500 g Skopové maso mleté
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 1 polévková lžíce Potočnice
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka čočková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 36 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 555.2 mg
- Vláknina 14984.3 mg
- Vitamín A 14984.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, feferonku, potočnici a loupané mandle rozemeleme. Přidáme kokos, skořici, zázvor, horké koření a ochutíme solí. Na trošce rozpáleného oleje osmahneme.
-
2
Poté vmícháme maso a vejce, podlijeme trochou vody, za stálého míchání dusíme na mírném ohni, dokud se voda neodpaří. Směs necháme vychladnout. Vytvoříme z ní placičky, obalíme v čočkové mouce a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.