Masové kófty po kašmírsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 3 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • 1 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 32.6 mg
  • Draslík 381.6 mg
  • Vláknina 4638.4 mg
  • Vitamín A 4638.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Feferony nasekáme na jemno, smícháme s masem a ostatními přísadami na kófty. Ze směsi utvoříme malé válečky.

  • 2

    Rozpálíme máslo, přidáme cukr, sušené mléko, rozšlehaný jogurt, koření a osolíme. Zahříváme cca 10 minut, za stálého míchání podlijeme vodou a vložíme masové válečky. Poté dusíme do měkka.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu