Masové kófty po kašmírsku
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 2 g Máslo čerstvé
- 500 g Maso mleté - mix
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 3 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
- 1 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 53 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 32.6 mg
- Draslík 381.6 mg
- Vláknina 4638.4 mg
- Vitamín A 4638.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feferony nasekáme na jemno, smícháme s masem a ostatními přísadami na kófty. Ze směsi utvoříme malé válečky.
-
2
Rozpálíme máslo, přidáme cukr, sušené mléko, rozšlehaný jogurt, koření a osolíme. Zahříváme cca 10 minut, za stálého míchání podlijeme vodou a vložíme masové válečky. Poté dusíme do měkka.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.