Hrnec se žlutým hráškem
Suroviny
- 225 g Květák
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 225 g Dýně
- 250 g Hrách žlutý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 5 dl Vývar zeleninový
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 99 g
- Sodík 942 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 953.9 mg
- Vláknina 15468.9 mg
- Vitamín A 15468.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme ghí ve velké pánvi, přidáme hořčičná semínka, když začnou prskat přidáme krájenou cibuli, mrkev, zázvor a česnek. Vaříme 5 minut, přiložíme nakrájenou chilli papričku a rajčatový protlak. Vmícháme hrášek, vsypeme konzervovaná rajčata a dolijeme vývar, poté přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a necháme 40 minut dusit. Přidáme kostky dýně a růžičky květáku, necháme pod pokličkou 30 minut dusit.
-
2
Rozpálíme v pánvi olej, vložíme na kostky pokrájený lilek a promícháme, až se v něm obalí. Poté vyndáme a osušíme. Lilek vmícháme do hráškové směsi s koriandrem a garam masalou.
-
3
Ihned podáváme.