Skopové kari na hrachu
Suroviny
- 500 g Skopové maso přední
- 150 g Hrách
- 6 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.25 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.12 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 0.5 ks Skořice celá
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 33 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 101.8 mg
- Draslík 851.4 mg
- Vláknina 10799.3 mg
- Vitamín A 10799.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách necháme přes noc namáčet. Brambory nakrájíme, na rozpáleném tuku osmažíme, přidáme horké koření, posekanou cibuli, petrželku i česnek a orestujeme. Vmícháme hrách, koření a opět osmahneme.
-
2
Zalijeme vodou a dusíme. Vložíme nakrájené maso, nadrobno rozkrájenou feferonku, ochutíme cukrem a solí. Jakmile maso změkne, zahustíme šťávu moukou, rozmícháme a provaříme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.