Skopové kari na hrachu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopové maso přední
  • 150 g Hrách
  • 6 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.12 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 0.5 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 851.4 mg
  • Vláknina 10799.3 mg
  • Vitamín A 10799.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách necháme přes noc namáčet. Brambory nakrájíme, na rozpáleném tuku osmažíme, přidáme horké koření, posekanou cibuli, petrželku i česnek a orestujeme. Vmícháme hrách, koření a opět osmahneme.

  • 2

    Zalijeme vodou a dusíme. Vložíme nakrájené maso, nadrobno rozkrájenou feferonku, ochutíme cukrem a solí. Jakmile maso změkne, zahustíme šťávu moukou, rozmícháme a provaříme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu