Žížalkový skopový kebab
Suroviny
- 500 g Skopová kýta
- 40 g Mák mletý
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.23 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 446.3 mg
- Vláknina 8868.8 mg
- Vitamín A 8868.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli i česnek oloupeme, rozemeleme, přidáme mák, horké koření, muškátový oříšek a sůl, vše utřeme do pasty. Potřeme jí maso, pokapeme olejem a necháme 2 - 3 hodiny marinovat.
-
2
Poté nudličky zkroutíme jako žížlky, napícháme na jehlice a grilujeme. Mezitím je potíráme rozpuštěným máslem.
-
4
Horké koření [39441]:
-
5
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.