Plamenné skopové kari
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Skopové maso přední
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 4 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Tabasco
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 41 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 579.9 mg
- Vláknina 3171.7 mg
- Vitamín A 3171.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Feferony nakrájíme nadrobno a se vším kořením přidáme do kastrolu k cibuli.
-
2
Krátce podusíme, vložíme maso, osolíme a na mírném ohni dusíme do změknutí. Těsně před koncem ochutíme tabascem a citronovou šťávou.