Paprikové skopové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Skopové maso mleté
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 302.3 mg
  • Vláknina 5657.3 mg
  • Vitamín A 5657.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme mleté maso, sůl, koření a smažíme cca 5 minut. Poté podlijeme vodou a ještě chvíli podusíme. Směsí naplníme očištěné papriky, uzavřeme a zajistíme párátky.

  • 2

    Na šťávu nasekáme cibuli, utřeme česnek a smícháme s pálivou paprikou a zázvorem. Rozpálíme máslo, osmahneme na něm kmín, přidáme cibulovou pastu a důkladně promícháme. Po chvíli vložíme plněné papriky, podlijeme jogurtem a ochutíme solí. Přiklopíme a dusíme doměkka. Mezitím občas mírně podlijeme vodou dle potřeby.

Komentáře k receptu