Paprikové skopové kari
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 400 g Skopové maso mleté
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 4 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 29 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 302.3 mg
- Vláknina 5657.3 mg
- Vitamín A 5657.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme mleté maso, sůl, koření a smažíme cca 5 minut. Poté podlijeme vodou a ještě chvíli podusíme. Směsí naplníme očištěné papriky, uzavřeme a zajistíme párátky.
-
2
Na šťávu nasekáme cibuli, utřeme česnek a smícháme s pálivou paprikou a zázvorem. Rozpálíme máslo, osmahneme na něm kmín, přidáme cibulovou pastu a důkladně promícháme. Po chvíli vložíme plněné papriky, podlijeme jogurtem a ochutíme solí. Přiklopíme a dusíme doměkka. Mezitím občas mírně podlijeme vodou dle potřeby.