Čočkové a zeleninové kofty
Suroviny
- 90 g Ořechy Kešu
- 125 g Strouhanka
- 225 g Čočka červená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4.5 kávová lžička Kari pasta
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Garam masala
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Vývar zeleninový
- 2.5 dl Jogurt krémový bílý natur
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Chutney mangové
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 203 g
- Sodík 1221 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 847.8 mg
- Vláknina 24216.9 mg
- Vitamín A 24216.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
4 lžíce oleje rozehřejeme v pánvi, osmahneme pokrájenou cibuli, nasekanou mrkev, rozetřený česnek, nasekaný celer a chilli. Přidáme kari pastu, čočku a povaříme minutu. Přidáme rajčatový protlak, vývar a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme 20 minut. Poté sundáme z ohně a necháme vychladnout.
-
2
Přidáme oříšky, strouhanku, vejce, koriandr, sůl a pepř. Promícháme a dáme vychladnout. Ze směsi vytvarujeme kuličky.
-
3
Na tukem potřený plech rozmístíme kuličky, pokapeme zbylým olejem a posypeme špetkou garam masaly.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 minut.
-
5
V misce smícháme jogurt, nasekaný koriandr a mangové čatní.
-
6
Kofty podáváme horké s jogurtovou zálivkou.