Sýrové sušenky s cibulovým dipem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka polohrubá
- 200 g Sýr balkánský
- 200 g Sýr Čedar
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl mořská
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 55 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 114.7 mg
- Draslík 141.7 mg
- Vláknina 4516.1 mg
- Vitamín A 4516.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dozlatova opečenou cibuli okořeníme špetkou chilli. Jogurt rozetřeme s čerstvým sýrem na hustý krém, do kterého vmícháme vychladlou cibuli a podle chuti osolíme.
-
2
V robotu připravíme drobenku z mouky, papriky, chilli, soli a másla krátkým promícháním. Přisypeme nastrouhaný sýr a ještě krátce promícháme. Směs rychle špičkami prstů spojíme v soudržné těsto na pomoučněném válu. Rozdělíme na 8 dílů a vyválíme válečky o průměru asi 3cm. Každý zvlášť zabalíme do plastové fólie a necháme asi 2 hodiny v chladničce. Část můžeme zmrazit do zásoby.
-
3
Ze ztuhlého těsta krájíme plátky silné asi 5mm. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180°C, naskládané na plechy vyložené pečicím papírem asi 15-20 minut.
-
4
Po vychladnutí podáváme s dipem.