Soté z letní zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mrkev kořen
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Cuketa
  • 6 ks Ředkvička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 145 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 322.3 mg
  • Vláknina 8198.8 mg
  • Vitamín A 8198.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podélně na poloviny rozkrojíme mrkve, na kolečka nakrájíme cukety a fazolky a jarní cibulky a ředkvičky překrojíme na poloviny.

  • 2

    Máslo rozehřejeme ve woku, přidáme všechnu zeleninu a smažíme, dokud není křehká, ale stále křupavá.

  • 3

    Zahřejeme v hrnci olivový olej, bílé víno, vinný ocet a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Sundáme z ohně a přidáme nasekaný estragon.

  • 4

    Zeleninu přelijeme zálivkou, promícháme a přemístíme na ohřátou servírovací mísu.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu