Soté z letní zeleniny
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 225 g Mrkev kořen
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 ks Cuketa
- 6 ks Ředkvička
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 145 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 322.3 mg
- Vláknina 8198.8 mg
- Vitamín A 8198.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podélně na poloviny rozkrojíme mrkve, na kolečka nakrájíme cukety a fazolky a jarní cibulky a ředkvičky překrojíme na poloviny.
-
2
Máslo rozehřejeme ve woku, přidáme všechnu zeleninu a smažíme, dokud není křehká, ale stále křupavá.
-
3
Zahřejeme v hrnci olivový olej, bílé víno, vinný ocet a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Sundáme z ohně a přidáme nasekaný estragon.
-
4
Zeleninu přelijeme zálivkou, promícháme a přemístíme na ohřátou servírovací mísu.
-
5
Ihned podáváme.