Omáčka tatarská z vařené majonézy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Cukr krupice
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Okurky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 208 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 77758 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 208 g
  • Cholesterol 249.9 mg
  • Draslík 227.5 mg
  • Vláknina 5310.4 mg
  • Vitamín A 5310.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kromě oleje zašleháme všechny přísady do vývaru a za stálého šlehání vaříme na páře až do úplného zhoustnutí.

  • 2

    Do vařené majonézy zamícháme očištěnou a na jemno pokrájenou cibuli, lžičku nastrouhaným okurek, lžičku jemně pokrájených okurek, lžičku kaparů,lžičku nasekané petrželové natě, špetku strouhané citrónové kůry a 1/2 lžičky sardelové pasty.

  • 3

    Poté majonézu odstavíme z ohně, necháme vychladnout a vmícháme olej.

Komentáře k receptu