Dušený květák v jogurtové směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 6 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 9.8 mg
- Draslík 666.8 mg
- Vláknina 8211 mg
- Vitamín A 8211 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek a 1 oloupanou cibuli jemně nastrouháme a vmícháme do jogurtu. Přidáme zázvor, kari koření, cukr a sůl.
-
2
Očištěný, na růžičky rozebraný květák naložíme do připravené směsi na 2-3 hodiny.
-
3
Zbylou cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmažíme v kastrole na oleji. Přidáme naložený květák, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
4
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.