Salát z červené řepy pikantní

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Jablka
  • 80 g Křen
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Červená řepa
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 604.9 mg
  • Vláknina 13543.8 mg
  • Vitamín A 13543.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, vložíme umytou, ale neoloupanou řepu, vaříme přibližně 30 minut. Uvařenou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menši kostky, které dáme do mísy.

  • 2

    Hlávkové zelí nakrouháme, v osolené vodě uvaříme, scedíme, vysypeme do mísy k řepě. Jablka oloupeme, nakrájíme také na kostky, přidáme do mísy, následovně vložíme hořčici, jemně nastrouhaný křen, vsypeme cukr, nastrouhaný sýr, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme.

  • 3

    Salát podáváme hned, ale můžeme ho také naložit do skleniček, které zavíčkujeme a uskladníme na chladném místě k použití podle potřeby.

Komentáře k receptu