Kibbeh s cuketou
Suroviny
- 250 g Bulgur
- 16.66 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 5 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 318.7 mg
- Vláknina 24825.8 mg
- Vitamín A 24825.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme bulgur, zalijeme ho vroucí vodou, necháme asi 20 minut změknout. Cukety omyjeme, očistíme a nahrubo nakrájíme. Česnek oloupeme, chilli papričku očistíme a zbavíme semen, nahrubo rozsekáme.
-
2
Bulgur scedíme, necháme okapat, vložíme do velké mísy.
-
3
Do další mísy vložíme všechnu zeleninu, rozmixujeme ji na pyré. Rozmixovanou hmotu přendáme do velké mísy k bulguru, přidáme škrob, trochu vody, na jemno nakrájenou červenou cibuli, na jemno nasekanou pažitku, sůl, pepř. Rukama těsto důkladně propracujeme, poté z něj tvoříme kuličky.
-
4
Na pánvi rozpálíme olej a bulgurové kuličky smažíme do zlatova. Osmažené kuličky servírujeme na připravené talíře a zdobíme na jemno sekaným koriandrem.