Marinované skopové plátky
Suroviny
- 100 g Kečup
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Skopová kýta
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 224.4 mg
- Vláknina 3317.6 mg
- Vitamín A 3317.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme mletý zázvor, chilli, utřený česnek, cukr, ocet a sůl. Vložíme plátky masa a necháme marinovat cca 4h.
-
2
Mezitím uvaříme brambory do poloměkka a nakrájíme na kolečka. Cibuli nasekáme a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Vyjmeme z tuku, na něm pak osmažíme maso po obou stranách doměkka, vyjmeme a uchováme teplé.
-
3
Na zbylém tuku osmažíme brambory.
-
4
Plátky masa rozdělíme na talíře, posypeme osmaženou cibulkou, obložíme bramborami a podáváme s kečupem.