Plněný chléb s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 17 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 31.6 mg
- Draslík 478 mg
- Vláknina 2728.8 mg
- Vitamín A 2728.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 250ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět ve vodě a následně přidáme mouku, sůl a lžičku olivového oleje. Přilijeme vodu, aby vzniklo měkké a lepkavé těsto.
-
2
Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak vrátíme do olejem vymazané mísy a necháme hodinu a půl kynout.
-
3
Poté vyválíme z těsta dvě placky o průměru cca 25 centimetrů. Na dolní placku rovnoměrně rozložíme na plátky nakrájená rajčátka, plátky sýru a oregano. Překryjeme druhou plackou z těsta. Vše pak přeneseme na plech a přikryjeme utěrkou. Necháme opět 30 minut kynout.
-
4
Placky nakonec posypeme solí, rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Na plech ještě rozmístíme 100g rajčátek, která při pečení pustí do chleba šťávu. Poté už jen stačí dát do trouby a nechat 35 minut péct při teplotě 200 stupňů.