Plněný chléb s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Mozzarella
  • 600 g Rajčata Cherry
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 31.6 mg
  • Draslík 478 mg
  • Vláknina 2728.8 mg
  • Vitamín A 2728.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 250ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět ve vodě a následně přidáme mouku, sůl a lžičku olivového oleje. Přilijeme vodu, aby vzniklo měkké a lepkavé těsto.

  • 2

    Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak vrátíme do olejem vymazané mísy a necháme hodinu a půl kynout.

  • 3

    Poté vyválíme z těsta dvě placky o průměru cca 25 centimetrů. Na dolní placku rovnoměrně rozložíme na plátky nakrájená rajčátka, plátky sýru a oregano. Překryjeme druhou plackou z těsta. Vše pak přeneseme na plech a přikryjeme utěrkou. Necháme opět 30 minut kynout.

  • 4

    Placky nakonec posypeme solí, rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Na plech ještě rozmístíme 100g rajčátek, která při pečení pustí do chleba šťávu. Poté už jen stačí dát do trouby a nechat 35 minut péct při teplotě 200 stupňů.

Komentáře k receptu