Bramborová polévka se slaninou a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 200 g Klobása Dunajská
  • 100 g Slanina vepřová
  • 4 g Kmín celý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 542.6 mg
  • Vláknina 7080 mg
  • Vitamín A 7080 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a klobásu na kolečka.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme kousek sádla, cibuli, brambory, osolíme a okmínujeme. Chvilku orestujeme, posypeme paprikou, rozpustíme v tuku, zalijeme vodou a povaříme, dokud brambory nezměknou.

  • 3

    Přidáme kolečka klobásy, ještě chvilku povaříme a odstavíme.

  • 4

    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a ještě horkou podáváme.

Komentáře k receptu