Bramborová polévka se slaninou a klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 40 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 542.6 mg
- Vláknina 7080 mg
- Vitamín A 7080 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a klobásu na kolečka.
-
2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme kousek sádla, cibuli, brambory, osolíme a okmínujeme. Chvilku orestujeme, posypeme paprikou, rozpustíme v tuku, zalijeme vodou a povaříme, dokud brambory nezměknou.
-
3
Přidáme kolečka klobásy, ještě chvilku povaříme a odstavíme.
-
4
Polévku nalijeme do hlubokých talířů a ještě horkou podáváme.