Dušený celer s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 7.1 mg
- Draslík 801.5 mg
- Vláknina 9544 mg
- Vitamín A 9544 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v mírně osolené vodě.
-
2
Plátky měkkého, okapaného celeru rozložíme do zapékací mísy na rozpuštěné máslo, posypeme nasekanou petrželkou a adžikou. Pokryjeme spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
3
Vhodnou přílohou je rýže.