Vepřové trochu jinak
Suroviny
- 200 g Ananas
- 100 g Švestky sušené
- 600 g Vepřové kotlety
- 150 g Hříbky čerstvé
- 1.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Pórek
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Paprika žlutá
- 1.5 dl Ananasová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový jedlý
- 2 polévková lžíce Ocet Sherry
- 21.5 polévková lžíce Olej chilli
- 6 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 21 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 1600.9 mg
- Vláknina 7597 mg
- Vitamín A 7597 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0.2 mg
- Vitamín C 61.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme a osušíme. Maso pokrájíme na plátky, pak na hranolky silné přibližně 1,5 x 1,5 cm. Maso dáme do mísy, pokapeme ho chilli olejem, přidáme sójovou omáčku, 3 lžíce, a promícháme.
-
2
Konzervovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a rozkrájíme na poloviny.
-
3
Šalotku očistíme, drobně pokrájíme. Očištěný pórek pokrájíme zešikma na tenké proužky. Malé čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Žlutou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké proužky.
-
4
Ve woku si rozpálíme olej, přidáme pórek se šalotkou, zeleninu zpěníme, přidáme hranolky masa, které společně orestujeme dozlatova. Restujeme přibližně 2–3 minuty. Pak přidáme hříbky, sušené švestky, papriku a vše za častého promíchání osmažíme 8–10 minut. Ke konci přimícháme 3 lžíce sójové omáčky, šťávu z ananasu, ananas pokrájený na kostky, dochutíme třtinovým cukrem, solí, bílým pepřem a sherry octem.
-
5
Důkladně promícháme a ihned podáváme.