Vepřové trochu jinak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ananas
  • 100 g Švestky sušené
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1.5 dl Ananasová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 21.5 polévková lžíce Olej chilli
  • 6 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 1600.9 mg
  • Vláknina 7597 mg
  • Vitamín A 7597 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 61.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme a osušíme. Maso pokrájíme na plátky, pak na hranolky silné přibližně 1,5 x 1,5 cm. Maso dáme do mísy, pokapeme ho chilli olejem, přidáme sójovou omáčku, 3 lžíce, a promícháme.

  • 2

    Konzervovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a rozkrájíme na poloviny.

  • 3

    Šalotku očistíme, drobně pokrájíme. Očištěný pórek pokrájíme zešikma na tenké proužky. Malé čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Žlutou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké proužky.

  • 4

    Ve woku si rozpálíme olej, přidáme pórek se šalotkou, zeleninu zpěníme, přidáme hranolky masa, které společně orestujeme dozlatova. Restujeme přibližně 2–3 minuty. Pak přidáme hříbky, sušené švestky, papriku a vše za častého promíchání osmažíme 8–10 minut. Ke konci přimícháme 3 lžíce sójové omáčky, šťávu z ananasu, ananas pokrájený na kostky, dochutíme třtinovým cukrem, solí, bílým pepřem a sherry octem.

  • 5

    Důkladně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu