Štika v bramboráku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Štika obecná
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 249.6 mg
  • Vláknina 2911.4 mg
  • Vitamín A 2911.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.

  • 2

    Oloupané brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s vejcem, majoránkou, prolisovaným česnekem, mlékem, hrubou moukou a solí. Vypracujeme husté těsto.

  • 3

    Porce štiky nakrájíme na stejné kousky, osolíme, obalíme v hladké mouce a bramborákovém těstu.

  • 4

    Smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji.

  • 5

    Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu