Štika v bramboráku
Suroviny
- 600 g Štika obecná
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Brambory
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Majoránka
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 249.6 mg
- Vláknina 2911.4 mg
- Vitamín A 2911.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
-
2
Oloupané brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s vejcem, majoránkou, prolisovaným česnekem, mlékem, hrubou moukou a solí. Vypracujeme husté těsto.
-
3
Porce štiky nakrájíme na stejné kousky, osolíme, obalíme v hladké mouce a bramborákovém těstu.
-
4
Smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji.
-
5
Můžeme podávat se zeleninovým salátem.