Kuřecí nudličky s mangem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 200 g Shiitake houby
- 400 g Rýže dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibule lahůdková
- 2 ks Mango
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 dl Smetana sójová
- 5 polévková lžíce Ořechový olej
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Povidla švestková
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 19 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1011.5 mg
- Vláknina 9055 mg
- Vitamín A 9055 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Do mísy dáme, ořechový olej, sójovou omáčku, sůl, pepř, švestková povidla. Marinádu dobře promícháme, vložíme do ní kuřecí maso, znovu promícháme a necháme marinovat 1 hodinu.
-
2
Mezitím připravíme všechny potřebné ingredience. Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kroužky. Houby shiitake očistíme, omyjeme a osušíme. Potom je rozkrájíme na poloviny. Mango oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na plátky, oloupaný česnek prolisujeme. Kerblík omyjeme a drobně pokrájíme.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme (2-3 minuty). Potom vyjmeme, na omastek do woku dáme cibuli s houbami, promícháme s česnekem a smažíme 2-3 minuty. Maso vrátíme zpět do woku, přidáme mango, za stáleho míchání společně smažíme 1-2 minuty, přilijeme sojovou smetanu, promícháme a krátce povaříme (2-3 minuty).
-
4
Směs dochutíme solí, přimícháme kerblík a podáváme s dušenou rýží.