Krůtí plátky s vejci a cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 29 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 366.3 mg
- Draslík 775.1 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Maso zprudka opečeme po obou stranách na pánvi na lžíci rozpáleného oleje.
-
2
Na rozpuštěném másle umícháme vejce se solí a pepřem. Vmícháme do nich oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku i s natí.
-
3
Plátky masa položíme do olejem vymazané zapékací mísy, rozložíme na ně míchaná vejce a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.