Krůtí plátky s vejci a cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 366.3 mg
  • Draslík 775.1 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Maso zprudka opečeme po obou stranách na pánvi na lžíci rozpáleného oleje.

  • 2

    Na rozpuštěném másle umícháme vejce se solí a pepřem. Vmícháme do nich oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku i s natí.

  • 3

    Plátky masa položíme do olejem vymazané zapékací mísy, rozložíme na ně míchaná vejce a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu